Nov 5, 2012

Fatanahians!

hey, since aku masuk hostel ni. byk sgt blog berubah. wth. idk anything -,- mygod what is this?!
so lot of memories in Semteg. byk sgt. so i wanna share zee photos but seems like internet tak mengizinkn. so not in mood nk ber-blog skrg ni -,- haiya. later~

Mar 31, 2012

Life in hostel :-)

Young and wild and free. *tak de lah free mana dlm hostel*

So hey there! For this year, aku jadi budak teknik :\
sumpah tak best k dah stop.
Haha, and last week I bwk camera ke hostel. So tak sah kalau tak capture kan? ;) so enjoy~
ohh wait, you know what? internet lembab mcm siput again and again.
So tak dpt lah tgk kan? alolo sian -.- mcm korang nk tgk sgt kan?
haha, what ever it is. Today kena balik hostel tu.
Menyampah much! urhhhhhhhhh!
Actually I really miss my old sch that is freaking rocking awesome!
Seriously, sch kat sana rasa mcm sunyi je. Kalau tak de ckg, aku pg kat pintu, termenung sorang2
tgk bukit kat luar kelas tu. Hmm, miss my best buddy dekat bandar baru sentul tu,
sana happening je, sini sunyi, sana kecoh je sini serious, sana boleh buat keriau satu skolah kalau sini kata 'mencapub' tak habis2, sana gembira je sini sedih all over again,
sana study rilax je sini sedikit struggle.
Aku tension aku jerit kat dorm dekat bantal, siapa je yg dgr suara hati aku tu kan?
What Im gonna do is, just go on with my life in new sch, in hostel. Just fikir that aku dtg sana nak belaja then dah habis aku BLAH! So yeah, pray for me guys :') hoping that aku boleh sabar dgn keadaan or situation dkat sana. Never mind, I can do it by my self! Go go go Alin! ;'D

Mar 10, 2012

Tak pernah...

Assalamualaikum peeps.

Kat sana cuaca tak menentu, kalau panas panas betul kalau sejuk sejuk gila.
Aku tak pernah sakit tekak smpi tahap tak leh ckp, mkn even telan air liur.
Maybe korang dgr mcm pelik. Tapi serious perit plus derita.
Aku tak tau nk buat apa, nasib baik kwn2 jaga aku :')
Boleh pulak kaki tersalah urat, nasib baik kawan dorm Hanis pandai mengurut.

Dah esknya boleh pulak demam, aku tak larat gila babi nak mati.
Aku tak pernah sakit mcm ni, aku nangis dlm kelas. Pergi bilik sakit
bg ubat sakit tekak, ubat isap. Aku nk telan air liur pun tak boleh, dia bg ubat ni.
Dah habis isap tu, tak jadi apa pun lagi teruk ada lah, aku susah nak nafas.
Aku nafas ngn mulut, berbunyi pulak. Hmm malu ngn kwn2 tapi nk buat mcm mana

Lagi aku nangis sbb sakit sgt, aku tak tau nk buat apa, classmate ada yg buat homework,
ada yg tidur aku tak nk ganggu dorang. Kesian dorang penat belajar seharian
Soo aku menangis lagi, serious malu, msti ad ckp aku cengeng
hmm biarlah perempuan kan :)

Then malam tu aku demam teruk, aku baring kat katil je.
Aku ingat nak bangun ambik air tapi tak larat so aku baring then menangis lagi
then aku nafas bunyi. Aku cuba nk tidur tp tak leh. Serious perit tekak aku nk nafas
aku nk minta tolong tapi aku tak leh ckp langsung, aku menangis
sbb aku takut aku dah tak de kat dunia nnti -,- mmg aku pikir mcm2 time tu
then kwn2 aku dtg rasa panas badan aku, dorang ambik tuala basah letak kat dahi aku.
Nureena bg ubat tapi aku degil tak nk mkn, last2 tido jugak.

Esk pagi aku feel better sikit, dtg skolah dah boleh ckp skit.
Tapi time solat subuh, aku solat dduk sbb sakit kepala sesangat bila nk sujud.
Thanks to senior yg caring gila. Hmmm, aku takot aku sakit tambah teruk
then aku tak breakfast . Aku paksa diri aku minum air, ckp
last2 boleh jgk alhamdulillah,

Balik dorm, aku dah boleh ckp skit. Thanks sgt2 for my dorm mate.
Lama kelamaan aku sihat kembali :)
Aku tak bg tau family pun yg aku sakit, sbb family aku semua
tgah holiday. Malas nk ganggu mood dorang. Aku just bg tau aku demam biasa je.
Hmmm. Thanks sgt2 dekat Fahda, Myza, Aishah, Yumi, Irda, Hanis, Dayah, Farhana, Aina, kak Tera, kak Aina and Kak nas :*

Lastly, aku malu aku jalan terenjut-enjut mcm apa je. Kbai -.-

Jan 27, 2012

A day with kak Zeenatt 'b' :)

Assalamualaikum and hello guys!
Today aku meet kak natt. Haha, dah lama kitorang nk jumpa. At last! Dpt jgk ketemu hari ni ;D okaayy, jumpa akk mmg cool habis lah kan mengumpat and stalk org kan x) hehe, soooo aku byk share story about life in hostel, in new sch. Haha, she give me semangat 'tak pe dekat sana alin belaja elok2' hihi okay InsyaAllah sys :') and thanks belanja alin. Haha, dah berapa kali thanks ni? What a lovely day even lepaks2 je :D bukan senang kita nk jumpa kan? last kita jumpa time bulan puasa tahun lepas, kita pg sogo aite? hihi. Malas nk cita byk, now 2 a.m already -,- aishoo. Mmg dpt mata panda lah mcm ni, haha. So enjoy ;)

Nak print gmbr ni bwk hostel :')


Yes, kami sweet :) haha










Insyaallah i'll never forget your advise and i'll try my best for my study. And you too! Study smart for your spm. I know you can do it ;) and thank you because always be beside me. Haha broken english by Alin -,-v love you. Dont forget me okay? ;) xx :*

Jan 23, 2012

Post onto post :P

Assalamualaikum :)
Im trying so hard to make everyone around me be happy. But I think that makes it worst, hey seriously aku TAK PANDAI ENGLISH. Im trying, please dont laugh at me :') So what I wanna say just now? Forgot already -,- By the way guys, I cant wait to meet my lovely friends! Ahaakkss ;D Awesome! So many things that I wanna share with my friends about 'life in hostel'
Yeah im crying every night in one weeks! My eyes become bengkak2 and its look soo cute for me. Ahaakkss -,-

Hey guys you wanna know some secret? Actually, that picture NON EDITED okayhhh :D how come have that bokeh2? Its simple maaa, you gabungkn flash and sunshine BAHAHAAHA hancur BI aku aite? Nevermind, at least im try. Kan guys? Even im not good in english, but I really love english songs and movies. But tgk muka lah weyhh. Muka melayu msti hati melayu :P

Okay I love my dorm because really cool/cold inside that -,- LOL kawan aku simpan chocolate in her loker then chocolate tu tak cair pun. DERRR? haha, aku nk pijak lantai pun rasa mcm satu badan beku. BUT bila panas tu panas gilerrhhh wehhh -00-

What makes me wanna try to speaking?
First my teacher give me semangat!!!
Second Im jelous with kak maria yg speaking dia goshhh, british accent seyhhh :D
Third I WANNA TRY, for my examination to ;)

OH OH, you know what? my class really really supper dupper quiet! Damn really boring you know. Setiap kali belaja kan, kau dgr bunyi cengkerik je. What thee? Gilaaa ahhh! Skolah aku dkat dgn bukit tau tak? So dekat gak lah ngn hutan. Aku rasa mcm dduk dekat suasana hutan je -,-

Okay thats all, aku penat menaip. Home work tak buat2 lagi ni -,- Oh yeahh, gambar tu tak de kena mengena with all story that I morry too youalls . Ihikkk ;) see yaaahhh!


Jan 2, 2012

New song for my friends :')

Assalammualaikum :) Aku malu nk nyanyikn utk korang. Korang baca je lah liriknya je k?
Hee :'D

Bkn mudah bg ku utk melepaskn persahabatan ini..
Aku berharap agar mereka tidak melupakan ku... hooo~ ooo~
Doakn aku agar ak dpt rakan yg baik seperti kamu..
Mungkin pemergian aku ini tk seberapa..haaa~

Aku mohon jgn lah lupakan aku~
Jgnlah lupakn waktu kita suka dan dukaaa..
Banyak yg kita lalui bersamaa..
Aku tak ingin bersendiri..

Kata org berkwan biarlah seribuu..
Tapi bagi ku, merekalah yg terbaik utk kuu..
Aku tak ingin bersedih keseorangan.. Tolong jgn lupakn aku.. Hooo~ ooo~

Kau telah mewarnai dunia ku..
Kau juga telah ceriakn hidup ku..
Kau memberi semangat pada ku..
Engkau bagaikn pelangi~ hooo ooo.


Credit to: Syarfa, Zila, Farah, Iyra, Izlin, Atiqah, Ain :')
Menangis aku buat lirik ni -,- aku mmg emo.

Dec 30, 2011

Assalammualaikum semua! :) heeee.

Today, aku meet kak nadd :) dah lama rancang baru harini dpt jumpa.
Nnti dia nk pg PLKN dah. So tadi keluar pg BB. Jln-2 tgk baju. First time square then sungei wang then pavi. Pergi forever 21 tak de pun cincin yg aku nk :( then pg cotton on tak de baju yg menarik pun -,- aku tak puas hati. Kalau keluar msti kene beli baju satu! Haha, then pg sungei wang balik then g times square dpt jugak lah baju. Haha, kesian kak nadd. Penat teman aku cari baju.

Kak nadd ni periang orgnya :D haha, suka aku. Gelakk je, haha aku dok segan-2 lagi -.-v
then tgkp2 gmbr. Balik, seriously penat bejalan je. Take care ye kak dkat PLKN sana nnti :* jga kesihatan tu. hewhew, bestnya nnti dpt jumpa kwn baru and budak handsome ke kan -,- hahaha. Joke joke (y) Hope akk suka lah kat sana, mesti lah suka dpt pg sarawak enn. Haha sedikit jelous. Sedikit jee.

gambar aku ngn kak nadd ad dekat camera kak nadd. So ada gmbr aku jelah. Haha, tu pun sikit je. Segan nk tngkp gmbr, hahahahha. Suka sgt segan tak betempat aku ni -,- cita punya panjang entah korang bace ke tak -,- kan?






haha, nnti aku upload lagi kay Toodles :*